Blog

31 oktober 2018

De Reis van Integriteit

Maak kennis met Vincent Onink van De Kappers Utrecht terwijl hij ons in een heel interessant scenario brengt met een enkele vraag: "Wat doe jij als een collega in de salon met een klant die naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt?".

De vraag kan van de oppervlakte er eenvoudig uitzien, maar als we er in een bredere betekenis naar kijken, beginnen we echt de diepgang van de situatie te begrijpen. Het dwingt een perspectief van een getuige af. Een getuige van iets onprofessioneel, iets onethisch. Maar hebben we echt een plaats voor iets dat zo subjectief en niet-kwantificeerbaar is, vooral in een bedrijf? Hoe belangrijk kan dit concept van integriteit eigenlijk zijn? Laat me u meenemen op een kleine reis en dit concept door mijn ogen verkennen.

 

Een Realistische Groei

Integriteit voor mij in de eerste plaats is eerlijk zijn tegenover onszelf. Dit betekent kritisch zijn zonder aarzeling, vooral als het gaat om onze eigen prestatie. Dit gedrag stelt ons in staat om onze limieten effectief te bepalen en onze prestaties objectief te beoordelen. Beide elementen stuwen ons vooruit op manieren die we nooit hadden verwacht, in onze talenten en in onze vaardigheden.

 

Een Brullend Optimisme

Integriteit ontwikkelt ook discipline en een harde werkethiek, wat leidt tot een sterker karakter. Dit helpt ons om doelen efficiënt en consistent te bereiken. Dit betekent natuurlijk niet dat integriteit altijd tot succes leidt bij elke stap van ons leven. In feite, als het om het concept van falen gaat, begint het juist interessanter te worden, meer dan ooit.

Een persoon met integriteit heeft geen spijt wanneer hij iets tegenkomt dat we een 'mislukking' zouden kunnen noemen, dankzij zijn vermogen om zich volledig aan zijn ambities toe te wijden. Deze 'mislukking' is acceptabel omdat hij begrijpt hoe onbetekenend het is in het proces van het bereiken van iets echt waardevol. Het is gewoon een ding minder dat tussen hem en zijn succes staat, net als alle andere dingen die lang ervoor kwamen.

 

De Big Picture

Uit onze eerdere observaties kunnen we gemakkelijk afleiden hoe beslissend integriteit kan zijn met betrekking tot het ontwikkelen van optimisme, maar vooral bij het ontwikkelen van onze expertise.

Maar dat wordt nog belangrijker wanneer onze expertise mensen om ons heen rechtstreeks beïnvloedt. Wanneer ons team of een klant op ons vertrouwt om uitzonderlijk te presteren. Wanneer dit zou kunnen inhouden dat we een voorsprong op de concurrentie verkrijgen die ons van elke andere persoon differentieert die probeert te overleven in dezelfde branche. Wanneer het de waarden van ons merk weerspiegelt in elk klein gebaar. Wanneer het zou kunnen inhouden dat de loyaliteit van een klant voor het leven wordt gewonnen. Wanneer het de ervaring kan bieden die absoluut boeiend en gedenkwaardig is.

 

De Inspirerende Kracht

Iedereen definieert integriteit op zijn eigen manier, maar ik hoop dat u deze beperkte reis met mij over dit onderwerp leuk vond. Met dank aan Vinz voor het inspireren van dit artikel. Voor meer lessen, bekijk zijn artikel “Kwaliteit of Kwantiteit” waarin hij zelf zijn vraag beantwoordt door eigen ervaring te delen.

 

Voelt u zich geïnspireerd? Laat het niet verloren gaan! Inspireer uw collega-kappers:

1 - Er is een uniek verhaal dat alleen u kunt vertellen. Druk uw Gedachten uit in de Reacties!

2 - Ongedeelde Kennis is Potentiële Energie: Deel het voor een Exponentiële Effect!

3 - Heeft ons artikel u geïnspireerd om iets creatiefs te doen. Wij horen van u zeer graag!

 

Bereik het Volgende Niveau,

Awais Mughal

Mede-Eigenaar Precizor

 

Gefeaturede Kappersschaar

Premium Collectie PZ-769

 

1 comment

 • REPLAY Marc Marc
  zondag, 28 april 2019 12:07

  Hi. I have checked your precizor.nl and i see you've got some duplicate content so probably
  it is the reason that you don't rank hi in google.
  But you can fix this issue fast. There is a tool that generates articles like human, just search in google:
  miftolo's tools

WRITE A COMMENT

Meest Recent

Categorieën

Archief

© 2019 Precizor. All Rights Reserved.